Online behandeling

Een online behandeling bestaat uit afspraken met de psycholoog middels beeldbellen, meestal in combinatie met online behandelmodules. Gewoon vanuit thuis of werk.

Online behandelen kenmerkt zich door:

Kwaliteit: online behandeling werkt!
Online behandelen is net zo effectief als behandeling op onze fysieke locaties. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat er geen verschillen worden gevonden in effectiviteit tussen behandeling op een fysieke locatie en online behandeling.

Flexibiliteit: gesprekken waar en wanneer jij wilt
Met online werken is het mogelijk om behandeling te volgen vanuit het comfort van je eigen huis. Ook is de behandelaar laagdrempelig bereikbaar wanneer jij dat nodig hebt. De behandeling wordt ondersteund door online behandelmodules, waardoor je ook buiten de sessies om aan de slag kan.

Persoonlijk contact: met videobellen is er direct en persoonlijk contact
Met behulp van beeldbellen is de ontmoeting van jou en je behandelaar direct en persoonlijk.

Veelzijdig: online behandeling is een volwaardige behandelvorm
Cruciale elementen in de behandeling, zoals het opbouwen van een relatie is online net zo goed mogelijk als bij behandeling op een fysieke locatie. Iedere vorm van behandeling is ook online mogelijk, denk hierbij aan cognitieve gedragstherapie, traumatherapie (EMDR) en groepsbehandeling.

Vertrouwd: je hebt gedurende het traject contact met één behandelaar
Je vertrouwd voelen bij je behandelaar is belangrijk. Als jij na de intake vertrouwen hebt in je behandelaar dan geeft hij/zij de behandeling samen met jou vorm.

Veilig: de privacy is gewaarborgd
We maken gebruik van onlinediensten die voldoen aan de veiligheidseisen zodat jouw persoonsgegevens bij ons veilig zijn.

Online behandelmodules

Voor de online behandelmodules werken we samen met Therapieland en Gezondeboel. Zij bieden kwalitatief hoogstaande behandelprogramma's die via een persoonlijk en beveiligd internetportaal geopend kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van sessies met een psycholoog (via beeldbellen of op een fysieke locatie) en het inzetten van deze behandelmodules (e-health) effectief is en de tevredenheid over de behandeling vergroot.

Behandelen op onze fysieke locaties

Mocht online behandelen niet bij u aansluiten, dan bent u uiteraard welkom op één van onze fysieke locaties.